معرفی وبلاگ
وَإِنَّمَا سُمِّيَتِ الشُّبْهَةُ شُبْهَةً لاَِنَّهَا تُشْبِهُ الْحَقَّ، فَأَمَّا أَوْلِيَاءُ اللهِ فَضِيَاؤُهُمْ فِيهَا الْيَقِينُ، وَدَلِيلُهُمْ سَمْتُ الْهُدَى ، وَأَمَّا أَعْدَاءُ اللهِ فَدُعَاؤُهُمْ الضَّلالُ، وَدَلِيلُهُمُ الْعَمْى... نهج الباغه خطبه 38 شُبهه را از اين جهت شُبهه ناميده اند كه شبيه و مانند حق است، پس روشني دوستان خدا در چيزهاي شُبهه ناك، ايمان و يقين است، و راهشان راه هدايت و رستگاري است و اما دشمنان خدا پس دعوت آنان به ضلالت و گمراهي است، و راهنماي آنان كوري آنان مي‎باشد.
صفحه ها
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 502308
تعداد نوشته ها : 502
تعداد نظرات : 163
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

شبی برتر از هزار ماه

از آیات قرآن به خوبى استفاده مى شود که قرآن مجید در ماه مبارک رمضان نازل شده است: «شَهْرُ رَمَضانَ الَّذى اُنْزِلَ فیهِ الْقُرْآنُ» (بقره/185).

وظاهر این تعبیر آن است که تمام قرآن در این ماه نازل گردید.

نزول آن در شب «قدر» همان شبى که مقدرات وسرنوشت انسانها در تمام سال در آن شب تعیین مى شود دلیل دیگرى بر سرنوشت ساز بودن این کتاب بزرگ آسمانى است.

از ضمیمه کردن این آیه ((اِنّا اَنْزَلْناهُ فى لَیْلَةِ الْقَدْرِ).با آیه 185سوره بقره نتیجه گیرى مى شود که شب قدر در ماه مبارک رمضان است، اما کدام شب است؟

از قرآن چیزى در این مورد استفاده نمى شود، ولى مشهور ومعروف در روایات این است که در دهه آخر ماه رمضان وشب بیست ویکم، یا بیست وسوم است; البته در روایات متعددى بیشتر روى شب بیست وسوم تکیه شده.

در حدیثى از امام صادق(علیه السلام) نیز نقل شده که فرمود: «تقدیر مقدرات در شب نوزدهم وتحکیم آن در شب بیست ویکم، وامضا در شب بیست وسوم است» وبه این ترتیب بین روایات جمع مى شود.

بهتر بودن این شب از هزار ماه به خاطر ارزش عبادت واحیاى آن شب است، وروایات فضیلت لیلة القدر وفضیلت عبادت آن، که در کتب شیعه واهل سنت فراوان است این معنى را کاملا تأیید مى کند.

علاوه بر این نزول قرآن در این شب، ونزول برکات ورحمت الهى در آن سبب مى شود که از هزار ماه برتر وبالاتر باشد.

در بعضى از تفاسیر آمده است که پیغمبراکرم(صلى الله علیه وآله)فرمود: یکى از بنى اسرائیل لباس جنگ در تن کرده بود وهزار ماه از تن بیرون نیاورد وپیوسته مشغول (یا آماده) جهاد فى سبیل الله بود! اصحاب ویاران تعجب کردند وآرزو داشتند چنان فضیلت وافتخارى براى آنها نیز میسر مى شد، آیه فوق نازل گشت وبیان کرد که «شب قدر از هزار ماه برتر است».

باتوجه به این که «تَنَزَّلُ» فعل مضارع است، ودلالت بر استمرار داردروشن مى شود که شب قدر مخصوص به زمان پیغمبراکرم(صلى الله علیه وآله)ونزول قرآن مجید نبوده، بلکه امرى است مستمر وشبى است مداوم که در هر سال تکرارمى شود و ملائکه و روح همه ساله بر حجت روی زمین نازل میشوند و مقدرات عالم را به وی اطلاع می دهند.

«روح» مخلوق عظیمى است مافوق فرشتگان، چنانکه در حدیثى از امام صادق(علیه السلام) نقل شده است که شخصى از آن حضرت سؤال کرد: «آیا روح همان جبرئیل است»؟

امام(علیه السلام) در پاسخ فرمود: «جبرئیل از ملائکه است، وروح اعظم از ملائکه است، مگر خداوند متعال نمى فرماید: ملائکه وروح نازل مى شوند»؟

فرشتگان براى تقدیر وتعیین سرنوشتها وآوردن هر خیر وبرکتى در آن شب نازل مى شوند، وهدف از نزول آنها انجام این امور است.

شب قدر شبى است سرشار از سلامت (وبرکت ورحمت) تا طلوع سپیده» (سَلامٌ هِىَ حَتّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ).

هم قرآن در آن نازل شده، هم عبادت واحیاء آن معادل هزار ماه است، هم خیرات وبرکات الهى در آن شب نازل مى شود، هم رحمت خاصش شامل حال بندگان مى گردد، وهم فرشتگان وروح در آن شب نازل مى گردند.

بنابراین شبى است سرتاسر سلامت ونور ورحمت از آغاز تا پایان، حتى طبق بعضى از روایات در آن شب شیطان در زنجیر است واز این نظر نیز شبى است سالم وتوأم با سلامت.

انشاالله همه دوستان ثواب و منزلت عظیم این شب گرانقدر را درک کنند و از برکات آن بهرمند شوند بجاه محمد و آله.

تقبل الله منا و منکم صالح الاعمال و لا تنسونا من صالح الدعاء

برادر ایمانی شما : عزیز سالمی

يکشنبه 7 6 1389 23:2

آداب دعا کردن از نگاه شیخ العرفاء آیت الله بهجت نور الله مرقده

جهت دعا این امور لازم است: الف. ثنا و تعظیم وتمجید ساحت مقدس حضرت حقّ تبارک و تعالی؛ ب. اقرار به گناهان و اظهار ندامت از آن، که تقریباً به منزله توبه یا ملازم آن است؛ ج. صلوات د. بُکاء و گریه، و اگر نشد تباکی [خود را وادار به گریه نمودن] ولو خیلی مختصر؛ هـ. و بعد از این ها، درخواست حاجت

.

دعاهای وارده در امکنه و ازمنه خاصّ [مکانها و زمانهای مخصوص] اختصاصی نیست، به گونه ای که نتوان در وقت و یا جای دیگر خواند؛ بلکه این گونه دستورها به نحو تعدد مطلوب است. [در محضر بهجت:1/21]

* جهت دعا این امور لازم است: الف. ثنا و تعظیم وتمجید ساحت مقدس حضرت حقّ تبارک و تعالی؛ ب. اقرار به گناهان و اظهار ندامت از آن، که تقریباً به منزله توبه یا ملازم آن است؛ ج. صلوات بر محمد و آل محمد که وسیله واسطه فیض هستند؛ د. بُکاء و گریه، و اگر نشد تباکی [خود را وادار به گریه نمودن] ولو خیلی مختصر؛ هـ. و بعد از این ها، درخواست حاجت که در این صورت برآورده شدن حاجت، برو برگرد ندارد... البته اگر این مطالب در سجده باشد، مناسب تر است. [در محضر بهجت:1/343]

* برای سلامتی چشم، بعد از نماز آیة الکرسی خوانده شود و پس از خواندن آن، دستها بر روی چشمها گذاشته و بگوید: (أَللهُمَّ الحفَظ حَدَقَتَیَّ بِحَقِّ حَدَقَتی عَلِیِّ بنِ أَبیطالِبٍ أَمیرِالمُؤمِنینَ (علیه السلام) : خدایا! به حق دو حدقه چشم حضرت علی بن ابی طالب امیرمؤمنان (علیه السلام)، دو حدقه چشم مرا حفظ کن!) [در محضر بهجت:2/252]

* برای شفای مریض، آب زمزم و تربت حضرت سیدالشهداء به مرّات عدیده، صدقه به مرّات عدیده به افراد زیاد - اگر چه مبلغش زیاد هم نباشد - داده شود؛ سوره حمد هم از یک مرتبه تا صد مرتبه افراد متعدد بخوانند، خیلی تأثیر دارد. علاوه بر این به رفقا هم بگویید دعا کنند. [فیضی از ورای سکوت:227]
412. برای محفوظ ماندن هر صبح و غروب سه بار بگوید: (أَللهُمَّ اجعَلِنی فِی دِرعِکَ الحَصینَةِ الّتی تَجعَلُ فیها مَن تُرید: خداوندا، مرا در زره نگهدارنده و قوی خود - که هر کس را بخواهی در آن قرار می دهی - قرار بده!)[گوهرهای حکیمانه:14]

* برای یافتن هر چه که گم شده یا دزدیده شده باشد (گرچه انسان باشد) این ذکر را بسیار بخوانید... (أَصبَحتُ فی أَمانِ الله، أَمسیتُ فی جِوارِ الله: در پناه خدا صبح کردم؛ در پناه خدا وارد شب شدم.)[گوهرهای حکیمانه:14]

* کسی که می خواهد روزی اش فراوان شود، این ذکر را بسیار بگوید و در آغاز و پایان آن هم، یک صلوات بفرستد... (أَغنِنی بِحَلالِِکَ عَنِ حَرامِکَ، وَ بِفَضلِکَ عَمَّن سِواک: خدایا! مرا به وسیله حلالت از حرام خویش بی نیاز کن، و با فضل و بخشش خودت، از هر چه غیر خودت بی نیاز ساز!)[گوهرهای حکیمانه:14]

* سؤال: برای دوری از ریاء چه باید کرد؟
جواب: با عقیده کامل، اِکثار حوقله (یعنی زیاد بگوید: لا حَولَ وَ لا قُوَّةَ إلاّ بِالله).[به سوی محبوب:70]

* سؤال: برای درمان عصبانیّت چه کنیم؟
جواب: با عقیده کامل، زیاد صلوات فرستادن: (أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد).[به سوی محبوب:70]

* سؤال: جهت علاج غرور، چه راهی را توصیه می فرمایید؟
جواب: بسمه تعالی، اِکثار حوقله (زیاد گفتن: لا حَولَ وَ لا قُوَّةَ إلاّ بِالله العَلیِّ العَظیم). [به سوی محبوب:71]

* سؤال: اینجانب به وسواس مبتلا هستم؛ لطفاً جهت برطرف شدن آن مرا راهنمایی فرمایید!
جواب: اِکثار تهلیل (زیاد گفتن: لا إله إلاّ الله)، علاج وساوس است. [به سوی محبوب:71]

* در مورد اذکار و اوراد و قرائت و امثال اینها، انسان همیشه تحرّی [کوشش در جستجو] و مراقبت نماید [که] چه عملی تا چه اندازه موافق با نشاط و حضور قلبی او است، همان را اختیار کند. [به سوی محبوب:76]

* در شداید و گرفتاریها، بهترین ذکر این است که از پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) به ما رسیده: (لا حَولَ وَ لا قُوَّةَ إلاّ بِالله العَلیِّ العَظیم لاَمَلجَأ وَ لا مَنجأ مِنَ اللهِ إلاّ إلَیه). [نکته های ناب:72]

* برای دفع بلا و شرّ، این دعا نیز نافع است: (أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِِهِ وَ أَمسِک عَنَّا السُّوءَ: خداوندا! بر محمد و آل او درود فرست، و بدی را از ما باز دار!)[در محضر بهجت:1/343]

* سؤال: چگونه در تمامی کارها و عبادات، اخلاص را فراموش نکنیم؟!
جواب: بسمه تعالی، در عبادات و تمام کارها اختیاراً راه ندهد، غیر از خدا را و غیر از یاد او را. و همین راهِ منحصر سعادت است![به سوی محبوب:76]

* سؤال: چه کنیم تمرکز فکر پیدا کنیم؟
جواب: اذکاری که برای جمع کردن فکر مؤثر است، مثل: (لا إله إلاّ الله) را زیاد بگویید.[فیضی از ورای سکوت:228]

* سؤال: زن و شوهری که بینشان خیلی اختلاف است، چه باید بکنند؟
جواب: هر کدامشان که می خواهد رفع اختلاف شود یا فرد دیگر، صدقه متعدّد، به افراد متعدّد، به دفعات زیاد بدهند و برای اصلاح ذات البین زیاد هم دعا بکنند. [فیضی از ورای سکوت:229]

شادی روح آن عارف واصل، فاتحه و صلوات
سایت آیت الله العظمی بهجت (ره)

توزیع قرآنهای تحریفی در کردستان عراق

یک چاپخانه در کشور سوریه در روزهای اخیر هزاران نسخه تحریف‌شده از قرآن کریم را به منطقه کردستان عراق ارسال ‌کرده است.     

اشتباهات فاحشی در این نسخه‌های تحریفی قرآن به چشم می‌خورد؛ از جمله اینکه بیش از 100 آیه در برخی سوره‌های این نسخ وجود ندارد.
 
در همین حال وزارت اوقاف و امور دینی کردستان عراق اعلام کرده است که پیگیر این مسئله است و از چاپخانه مذکور خواسته است فوراً تمامی این نسخه‌ها را جمع‌‌‌آوری کند.
 
عرضه این قرآنها در کردستان عراق موجب نارضایتی مردم این منطقه شده است.
 
مریوان نقشبندی مسئول روابط عمومی وزارت اوقاف و امور دینی کردستان عراق در این باره گفت: بعد از اطلاع از این مسئله شروع به تحقیق کردیم و متوجه شدیم که قرآنهای چاپ شده توسط این چاپخانه فاقد بیش از 100 آیه شریفه هستند و علاوه بر این اشتباهات زیادی در آنها به چشم می‌خورد.
 
وی درباره محل چاپ این قرآنها هم یادآور شد: قرآنها در چاپخانه "دار المحبه" در کشور سوریه چاپ شده‌اند و در سوره‌های ابراهیم، یوسف و رعد دچار کاستیهایی هستند .طوری که بیش از 100 آیه از مجموع این سه سوره را ندارند.
 
نقشبندی درباره اقدامات انجام شده برای جلوگیری از عرضه این قرآن افزود: ما طی اطلاعیه‌ای رسمی از این چاپخانه خواستیم قرآنها را جمع‌آوری کند و عذرخواهی کند. همچنین به دو وزارتخانه امور داخلی و فرهنگ اعلام کردیم که از این پس بدون اطلاع وزارت اوقاف و امور دینی اجازه ورود کتب دینی را به اقلیم کردستان ندهد.
 
وی در عین حال گفت: تا کنون مشخص نشده که این اقدام عمدی و یا برعکس ناشی از اشباهات چاپی بوده است.
 
این مقام مسئول در وزارت اوقاف و امور دینی کردستان عراق هم درباره تعداد قرآنهای یادشده را در منطقه کردستان عراق بیش از 10 هزار نسخه برآورد کرد و از مردم این منطقه خواست از خرید آنها خودداری کنند.
 
"شاره‌ زور پست" در همین زمینه نوشت: ماموستا "نیاز راغب" رئیس اتحادیه فقهای اسلامی شاخه اربیل نگرانی خود را درباره این مسئله ابراز کرد و گفت: مایه نگرانی بسیاری است که چنین اشتباه فاحشی رخ داده است و لازم است در این باره تحقیق شود و آنهایی که مرتکب این خطا شده‌اند تحویل مقامات قضایی شوند.
 
وی افزود: ما اعلام کرده‌ایم که بخشی از خطبه‌های نماز جمعه این هفته را به آگاه‌سازی مردم اختصاص بدهیم تا هموطنانمان خود را از خرید این قرآن‌ها بر حذر دارند.
 
به گزارش مهر ، عبدالرحیم ماردینی مسئول چاپخانه "دار‌المحبه" هم در این باره اعلام کرده است: ما به هر طریق این اخبار را رد می‌کنیم چرا که مدت 16 سال است که چاپخانه ما مشغول فعالیت است و تا به حال چنین اشتباهی صورت نگرفته است و به همین خاطر شنیدن این خبر ما را شوکه کرد و آنچه اتفاق افتاد کار مخالفان است.
 
وی همچنین با بیان اینکه "ما هم پیگیر موضوع خواهیم بود و لازم است به حقیقت دست یابیم" افزود: تا کنون نامه‌ای از وزارت اوقاف و امور دینی کردستان عراق در این باره دریافت نکرده‌ایم
 
پس از آشکار شدن این مسئله هیئتی از وقف اهل سنت عراق برای کسب اطلاعات بیشتر عازم اقلیم کردستان عراق شدند و با مسئولان مرتبط با موضوع در این منطقه تشکیل جلسه دادند تا به هر قیمتی که شده از عرضه قرآنهای تحریفی جلوگیری شود.
 آقا حالا ما شیعیان قرآن رو تحریف میکنیم یا شما !!!!

خودتون انصاف بدین.

لطف نظر بدین به این نوشته

دسته ها : اطلاع رسانی
دوشنبه 1 6 1389 13:41

بیت الله العظمی صافی گلپایگانی:


عهدنامه مالک اشتر، رساتر از اعلامیه جهانی حقوق بشر است


حضرت آیت الله صافی گلپایگانی با تاکید بر لزوم معرفی هرچه بیشتر و بهتر

نهج البلاغه به جهانیان، گفت: عهدنامه امام علی‌(ع) به مالک اشتر بسیار رساتر از اعلامیه حقوق بشر جهانی است.     

 این مرجع تقلید، ظهر امروز در دیدار اعضای هیئت امنا و مسئولان بنیاد بین المللی نهج البلاغه، طی سخنانی با اشاره به مطلب فوق خاطر نشان کردند:جامعه و نظام اسلامی باید بیش از پیش از معارف این کتاب ارزشمند بهره مند شود، ولی متاسفانه تا حدودی در این باره کوتاهی کرده ایم.

*سیاست ما باید از عهدنامه مالک اشتر الهام بگیرد
 

ایشان با تاکید بر لزوم بهره مندی از معارف نهج البلاغه در عرصه مسایل اجتماعی کشور، افزودند:اخلاق و سیاست ما باید مبتنی بر عهدنامه مالک اشتر و حکمت های نهج البلاغه باشد و امیدواریم که خداوند توفیق شناخت و درک معارف اهل بیت (ع) را به همه ما عنایت کند.
معظم له همچنین ضمن تشکر از خدمات بنیاد بین المللی نهج البلاغه، اظهار داشتند: کتاب نهج البلاغه و فرمایشات امیر المومنین(ع) هویت و سرمایه ماست؛ چرا که ما را در دنیا به نام علی (ع) و نهج البلاغه ایشان می شناسند؛ بنابراین تلاش برای معرفی هرچه بهتر این ذخایر علم و معرفت کار بسیار ارزشمندی است.
ایشان با اشاره به این که آشنایی کم ما با معارف نهج البلاغه یک نقصان به شمار می رود، ادامه دادند: کتاب نهج البلاغه باید بیش از این ها در سطح دانشگاه ها و مجامع علمی کشور مطرح شود.

 

*لزوم بهره گیری بیشتر حوزه از نهج البلاغه

حضرت آیت الله صافی گلپایگانی با بیان این که نهج البلاغه برای انسان الهام بخش و باور آفرین است، یادآور شدند:امروز حوزویان باید از نهج البلاغه الهام بگیرد.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برخی از آیات قرآنی در مورد امتیازات خاص امام علی (ع)، ابراز داشتند: افرادی غیر از شیعه و مسلمان هم به عظمت کلام امیر مومنان(ع) در نهج البلاغه اذعان داشته اند و باید دانست که عهدنامه امام علی (ع) به مالک اشتر در مسایل حکومت و سیاست بسیار ارزشمندتر و رساتر از اعلامیه جهانی حقوق بشر است.

دوشنبه 1 6 1389 13:9
X